Българският кикбокс пренаписа историята с 10 медала от световно първенство

снимка: kickboxing.bg

Националният ни отбор по кикбокс записа най-силното си участие в историята на световни първенства за мъже и жени. Родните състезатели се завърнаха от шампионата в Будапеща с 10 медала - 3 златни, 3 сребърни и 4 бронзови. В Унгария се надпреварваха над 1500 състезатели от 60 държави, а за първи път състезанието в общо седемте стила на ринг и татами бе по едно и също време. Българската конфедерация по кикбокс и муай тай (БККБМТ) изпрати отбор от 30 състезатели.

Еманиул Димитров спечели четвърта поредна световна титла (79 кг), като от 6 години няма загуба в стила лайт контакт. "Този път беше много трудно, защото съперниците вече ме познават много добре и подготвят специална тактика за двубоите си срещу мен - каза Димитров, който работи като финансист. - Играх общо 4 срещи, като на финала срещу стар познайник от Италия резултатът бе равен 30 секунди преди края, но все пак успях да надделея", сподели Димитров, цитиран от "Топспорт".

Александър Петров стана шампион в най-тежкия стил К-1 (81 кг), след като вече има и европейска титла при професионалистите. В К-1 е и третият златен медал за България - на Християн Корунчев (75 кг), който сподели, че от четирите му срещи най-лесно се е справил със съперника си от Словения на финала.

Ето всички български медалисти:

Християн Корунчев – Световен шампион – К-1, кат. до 75 кг.

Александър Петров – Световен шампион – К-1, кат. до 81 кг.

Емануил Димитров – Световен шампион, лайт контакт, кат. до 79 кг.

Кристина Николова – сребърен медалист, киклайт, кат. до 50 кг.

Богдан Шумаров – сребърен медалист, К-1, кат. до 71 кг.

Атанас Божилов – сребърен медалист, лоу кик, кат. до 75 кг.

Албена Ситнилска – бронзов медалист, киклайт, кат. до 60 кг.

Борислав Радулов – бронзов медалист, пойнт файтинг, кат. до 57 кг.

Емануил Димитров – бронзов медалист, пойнт файтинг, кат. до 79 кг.

Сидер Иванов – бронзов медалист, пойнт файтинг, кат. до 84 кг.