(ВИДЕО) Уайлдър унищожи Бризийл с гръмотевичен нокаут в 1-ия рунд

галерия:

Тежкотоварният сблъсък между непобеденият до момента Дионтей Уайлдър и Доминик Бризийл на ринга в "Баркли Сентър" в Бруклин донесе чутовно зрелище, макар и само в един рунд. Бронзовият бомбардировча нанесе гръмотевичен нокаут на Бедата и така оправда очакванията на специалистите, че е по-качествения боксьор в тежка категория.

ГЛЕДАЙТЕ НОКАУТА ТУК И ТУК

Уайлдър пречука опонента си с мощен десен прав, скмойто го прати на пода минута преди края на рунда и Бризийл така и не се изправи навреме.

С победата си Уайлдър даде силна заявка за обединителен мач с Антъни Джошуа за останалите три пояса в тежката категория, като подобен сблъсък ще предизвика огромен интерес, но британецът засега не бърза.

Уайлдър вече има 41 победи, като 40 са постигнати с нокаут. Това беше девета успешна защита на титлата във версия WBC, която спечели през 2015 година.

Всичко ми се получи тази вечер. Знам, че се изговориха много неща през седмицата”, коментира Уайлдър, като намекна за думите си преди мача, че иска едва ли не да убие Бризийл на ринга.
Съперникът му пък се оплака, че реферът е прекратил твърде рано броенето, но не настоя, че е имал сили да продължи схватката.
 
“Чух да казва седем и осем, но това е бокса. Той свърши своята работа, за да ни опази здрави за следващите битки. Това е тежката категория. Просто Уайлдър успя пръв да стовари силната си дясна ръка. Ще се завърна и ще се боря за титлата отново”, закани се Бризийл.
 
Противно на заканите преди мача, двамата се прегърнаха на ринга, като с това искаха да покажат, че враждата им е в миналото. “Казах му, че го обичам и искам да се върне жив и здрав при семейството”, каза още Уайлдър.
GettyImages-1150197712.jpg