Багата се вдигнал след вирус и контузия заради благотворителна кауза!

снимка: mmajunkie.com

Световният шампион в смесените бойни изкуства Благой Иванов е бил на крачка от отказване преди последния си мач срещу Кайо Аленкар. Причината е била тежък вирус, който тормозел Багата няколко дни преди галавечерта, разкрива chicago.bg. Освен това, Багата страдал и от контузия в крака, която не му позволявала да тича.

Единственото нещо, което го накарало да продължи, е била благотврителната инициатива на мача, а именно събиране на средства за по-добро образование на бедни деца от окръг Колумбия, в столицата Вашингтон. Багата се вдигна и размаза бразилеца със съдийско решение, за да запише 16-ата си победа в октагона.

"Два дни преди двубоя, Багата беше с висока температура и почиваше в хотелската си стая. Чак в деня на срещата се почувства малко по-добре, като отново бе само на чай и антибиотици. Въпреки това, той намери сили да излезе на ринга и да победи бразилския си опонент със съдийско решение (29-28, 29-28, 29-27). И това не е всичко. След мача стана ясно, че два месеца преди схватката той е тренирал само лапи, защото е с контузия на крака, която не му позволява да тича. Това обяснява и непривичното за него наднормено тегло", поясниха близки на Благой Иванов.