България ще защитава 3 титли на Световното по Комбат Рестлинг! Държавата нехае

галерия:

Българските бойци са уважавани в цял свят. Страната ни винаги е раждала и ще ражда файтъри, които не се спират пред никакви препятствия. Почти във всички бойни дисциплини имаме представители, които гледат към върха. В една от тях обаче – „Комбат Рестлинг“, имаме цели 3 световни шампиони.

В редакцията на Sporta.bg дълго проучвахме има ли не само боен, а какъвто и да е друг спорт, в който България да се гордее с цели трима души, които да са номер 1 на планетата. Не открихме такъв...

Ето защо решихме отсега да Ви преддставим нашите момчета, които ще защитават титлите си на Световното по „Комбат Рестлинг“ (разновидност на ММА). Шампионатът ще се проведе между 14 и 16 октомври в гр. Тамаси, Унгария.

4160420

Това са Борис Величков – в категория до 82 кг., Нурал Низмиев (90) и Камен Георгиев (100). Ще имаме бойци и в други категории, но техните имена ще станат известни след ситото на преборванията.

За мащабността на Световното първенство по „Комбат рестлинг“ говори фактът, че в него участие ще вземат състезатели от над 30 държави. Както и на миналото издание - главни претенденти за разпределението на отличията са файтърите от САЩ, Канада, Япония, Малта, България и домакините от Унгария.

4160422

Както обикновено в милата ни татковина – не всичко е цветя и рози. Макар че леят кръв и пот за България – нашите бойци са забравени от държавата в лицето на Министерството на младежта и спорта. Борис Величков, Нурал Низмиев и Камен Георгиев прославят страната ни, но тя ги е оставила на произвола.

Налага се те сами да се оправят, както могат. Подготовката на българския тим е финансирана изцяло от частни спонсори, което е спасителната сламка към момента. Въпреки несгодите в това отношение момчетата са с високи вдигнати глави: "Готови сме за битка, макар че срещаме трудности. Пари лиспват, но сърцата ни са големи и обещаваме да се бием за честта на България и пак да донесем титили“, заявиха пред Sporta.bg шампионите.

Те изказаха специални благодарности за подкрепата на фитнес "The GYM", хотел-ресторант „Гогов“ -Синеморец, „Асикс“ - България, автомивки „Уош Депо“ ЕООД, Боен клуб „България“ и др. помогнали в процеса на подготовката.

Последното контролно преди планетарния шампионат, ще е турнир в Димитровград-Сърбия на 23-25 септември. На него ще вземат участие всички български състезатели.

4160421