Българите в Сочи днес

снимка: Guliver/Getty Images

Олимпиадата и официално започна, след като вчера на грандиозно откриване беше запален Олимпийския огън, който в следващите 16 дни ще осветява целия комплекс в Сочи.

Още от сутринта почват различни състезания на съоръженията в зимния курорт на стойност  51 милиарда долара, като и българското участие е много солидно още в първия официален ден на състезания.

Още в 12:00 часа българско време Антония Григорова - Бургова ще дебютира на най-голямата сцена, като ще се пусне в една от най-тежките дисциплини в ски-бягането - скиатлон, който представлява 7.5 км класическо и 7.5 км свободно бягане.

След кратка пауза българите се завръщат на пистата, като за 16:30 часа е предвиден първият старт в биатлона. Михаил Клечеров, Владимир Илиев и Иван Златев ще се пуснат в спринта на 10 километра, а най-голямата ни надежда за добро класиране е Красимир Анев, който показва отлична форма през последните няколко седмици.

Владимир Зографски също дебютира на Олимпиадата, като ще се опита да се класира за финалите на нормална шанца. Квалификациите му почват в 18:30 часа, а на снощната тренировка той попадна в топ 20.

Българското участие днес на Сочи 2014 завършва с турнира по шейни за мъже, където още един наш състезател ще запише дебют на подобен форум - Станислав Беньов, който трябва да се спусне след 18:40 часа.