Българи атакуват първите места на Източно-Европейския шампионат

Тази събота и неделя на пистата в Серес (Гърция), ще се проведе 1-я кръг от Източно-Европейския шампионат по мотокрос в класовете 65 и 85 куб.см.; МХ; МХ1 и МХ2.

В надпреварата ще вземат участие значителен брой родни състезатели. В клас 65 куб.см. с амбиция за място на почетната стълбичка ще стартира Кристиян Иванов („Тексим мотор спорт“), който миналата година завърши трети в крайното класиране.

Шампионът и вицешампионът за 2013 година Виктор Касабов и Димитър Петров ще продължат своето единоборство вече в клас 85 куб.см., където ги очакват другите ни сънародници Хакан Халми, Алекс Димитров, Жилиян Георгиев и Момчил Иванов.

Към този момент шампионът за 2013г. в клас MX Мартин Тодоров не е потвърдил участието си, а в битката за златото в Серес ще се пуснат Юлиян Райчев, Теодор Гигов, Атанас Петров, Николай Ангелов и др.

Шампионът в клас МХ1 за миналата година Тодор Тотев ще започне сезона в компанията на Кристиян Ангелов и Калоян Илиев.

В клас МХ2 единадесет българи ще спорят за призовите места в южната ни съседка, сред които Майкъл Иванов, Валентин Роглев, Любомир Васев, Тони Цветков и Георги Георгиев.

Състезанието в Гърция е първото от общо 12 кръга за Източно-Европейския шампионат, който през тази година ще се проведе за 14-ти път. България ще бъде домакин на кръг от надпреварата на 22 юни на пистата в Сливен.

Следващата събота и неделя (29-30 март) започва и Републиканския шампионат по мотокрос, като първото състезание е на мотополигона в с.Порой, до град Поморие.