Не спира доминацията на Мини в рали "Дакар"

снимка: dakar.com

Доминацията на Мини в класа на автомобилите в рали „Дакар“ продължи и в седмия етап, завършил късно снощи – аржентинският пилот Орландо Теранова спечели третата си етапна победа в най-мащабното и известно офроуд състезание в света.

Теранова бе най-прецизен при преминаването на 392-километровото трасе между град Икике в Чили и Уюни в Боливия – реално с този етап маршрутът на рали „Дакар“ навлезе в последната държава от Южна Америка. На Теранова бяха необходими 3:31.18 часа, но заради множеството си неточности, грешки и проблеми в останалите четири етапа, той отпада от борбата за крайната победа в ралито.

Жиниел де Вилиер успя да съкрати 3 минути от изоставането си спрямо лидера в генералното класиране Насер Ал-Атия и увеличи напрежението върху катареца. Двамата финишираха шести и седми, а Ал-Атия вече има аванс от 8:14 минути след края на един от най-трудните етапи в „Дакар“.

При камионите Ал Лопре с Ман спечели седмия етап с преднина от над пет минути спрямо Жерар до Роой. В челото в генералното класиране има разместване, след като Айрат Мардеев с КамАЗ се възползва от проблемите на съотборника си Едуард Николаев и оглави общата таблица при навлизане в Уюни.