Благой Иванов-Багата: Дивака ми се откри и го ударих! За година и половина ще се бия още 3 пъти

снимка: mmajunkie.com

Благой Иванов даде интервю малко след  страхотната си победа в ММА клетката в САЩ над Шон Джонсън-Дивака. Багата защити за четвърти път титлата на Световните бойни серии в тежка категория. 30-годишният българин размаза своя опонент само за 1:43 минути. Двамата се срещнаха в основния мач на силна галавечер във Верона (САЩ). Специалистите очакваха много здрав бой, но прогнозираният сценарий не се осъществи и нашето момче триумфира в бърза развръзка.

Благой, предполагахте ли, че ще приключите толкова бързо вашия съперник?

- Принципно не очаквах, но това е нашият спорт. Всичко свърши за една минута. Сами видяхте. Искам да благодаря на всички български фенове, които дойдоха да ме подкрепят. Тук е малко далечна точка, близко е до границата.

Какъв беше вашият тактически план за мача?

- В самото начало наблегнах повече на защитата, а той тръгна да се открива и това ми донесе възможност да го ударя. Подготвих се много добре, бях готов за пет рунда, но приключи доста по-рано. Искам да продължа да се бия с корави съперници.

Снимка 284202

Източник: WSOF

Направихте страхотен подход с лявото кроше. Бяхте ли я подготвили предварително?

- Не бях разучавал Шон точно за нея. Това е една комбинация, която доста често я тренирам. Получи ми се срещу обратния гард. Имам трима треньори по бокс. Подготовката дава резултат.

Вашият договор със Световните бойни серии (WSOF) изтече след тази среща. Какво следва оттук насетне?

- Подписах нов контракт за 3 срещи. Трябва да ги направя за година и половина. Още няма планиран следващия мач. Нека да мине малко време и ще видим какво ще кажат организаторите.

Ще се върнете ли в България, или оставате в САЩ?

- Мога да направя кратка почивка, но ще продължа да се усъвършенствам.

България днес