Безплатни училища за ски и сноуборд в Боровец на 14 януари

На 14ти януари (събота) Боровец за поредна година ще стане част от Световния ден на снега. Създаден през 2012, Световният ден на снега (World Snow Day) е глобална инициатива на Международната ски федерация (ФИС) и има за цел с различни събития да популяризира ски спортовете сред най-малките. Това ще е шестото издание на снежния празник, който с всяка изминала година събира все повече привърженици по целия свят.  Миналата година празникът събра над 586 хил. участници, част от 625 събития в 42 държави.

И тази година Боровец е част от големия снежен празник с множество активности и забавления за цялото семейство. За най-малките гости на курорта детският парк “Борокидс” ще бъде безплатен. За всички, които искат да направят своите първи стъпки в зимните спортове, ще бъдат предоставени безплатни уроци по ски и сноуборд за начинаещи през целия ден.

Специално за празника, за всички деца на възраст от 7 до 13 години дневната лифт карта ще бъде на символичната стойност от 1лв. Събраните средства ще бъдат внесени в новия Фонд за на детския и младежки спорт „Петър Попангелов и приятели за Боровец”. Малките планински откриватели също ще могат да научат всичко за лавинната безопасност като се включат в забавния "Лов на съкровища", организиран от БАССЕС из Въжения град. Повече за безопасността в планината ще научим и от екипите на Планинска Спасителна Служба, които със своите четириноги помощници ще представят интересни демонстрации.

Като част от стремежа на „Бороспорт“ АД да направи зимите забавления достъпни за всички, заедно със сдружение Един живот и сдружение Спина бифида и хидроцефалия по време на празника са предвидени снежни занимания за деца в неравностойно положение.