Безплатна пързалка в Деня на зимното предизвикателство в София

галерия:

снимка: Булфото

За 17-ти пореден път Българската Асоциация Спорт за Всички (БАСВ) организира спортен празник „Зимно предизвикателство" съвместно с Министерството на физическото възпитание и спорта и със съдействието на МОН и Столична община. Патрон на проявата е министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

 

"Официалното откриване на Зимното предизвикателство ще бъде на 19 февруари /събота/ от 10.00 ч на ледената пързалка до езерото „Ариана", а деца от СК по кънки и хокей на лед „Славия" ще направят демонстративни изпълнения", съобщи на специална пресконференция в Пресклуб "България" председателят на БАСВ проф. Никола Хаджиев. Той допълни, че всички желаещи ще могат да карат безплатно кънки от 10.00 до 12.00 ч. Зимното предизвикателство е проява от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР-2012" на БАСВ. Целта на този спортен празник е да се популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове.

 

Празници ще се проведат и в Плевен, Пазарджик, Разград, Шумен, Враца, а в Троян ще има масов крос до Троянския манастир.