Бащата на Валери Божинов тероризира села с агресивен ротвайлер

Агресивен ротвайлер стресира жителите на радомирското село Друган. Кучето, което напада хора и животни, е на биологичния баща на футболиста Валери Божинов – Емил. Преди дни жена отворила пътната врата, за да изхвърли боклука и малкият домашен любимец на семейството на Кирил Здравков излязло на улицата. Тогава ротвайлерът се нахвърлил върху него и едва не го разкъсал.

Кучето е оперирано и лекувано във ветеринарна клиника. Ротвайлерът налетял и на стопанката, но тя се отървала само с уплаха.

Здравков подал сигнал в полицията и в екоотдела на общината в Радомир, откъдето ще съставят акт на стопанина на агресивното куче. Собственикът на ротвайлера Емил Божинов се оправдал пред полицаите, че то се е измъкнало от дома, а той го търсел. След инцидента прибрал вкъщи кучето, но според местните то отново ще тръгне по улиците.

"Това не е единичен случай с този Рот тук, в нашето село, разкъса и уби един пинчер и налиташе на нас. Кучето просто си е агресивно! И не е вярно, че си го е търсел", разказа Ирена Велинова от съседното село Стефаново пред struma.bg. По думите й кметът изгонил Божинов-старши и му забранил да припарва в селото.

Предстои институциите да предприемат мерки срещу Емил Божинов и агресивния ротвайлер.