Бащата на Хабиб иска Тайсън в ъгъла за боя с Мейуедър

Бащата и треньор на шампиона на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов - Абдулманап Нурмагомедов, вярва че синът му ще се представи много по-добре срещу Флойд Мейуедър в боксов мач – от големия му съперник в ММА Конър Макгрегър. Ирландецът бе нокаутиран от Флойд в 10-я рунд в боксовия мач в Лас Вегас преди повече от година.

Хабиб победи Макгрегър на турнира UFC 229 в Лас Вегас, след което се нахвърли на щаба на съперника си извън октагона и предизвика масово меле по трибуните и на бойната сцена. Преди броени дни дагестанецът публично предизвика Мейуедър на двубой по правилата на бокса, а американецът отвърна, че е съгласен.

Абдулманап Нурмагомедов е убеден, че синът му ще се справи по-добре – но би искал Хабиб да бъде подготвен от бившия шампион в тежка категория Майк Тайсън и Анатоли Ломаченко, който е баща и треньор на най-добрия боксьор, без значение от тегловата категория Васил Ломаченко.

Хабиб има шанс в боксов двубой, шансовете му са по-високи от тези на Макгрегър. Хабиб ще се приближи и ще влезе в клинч. Бих искал в нашия ъгъл да бъдат най-добрите специалисти в бокса, Анатоли Ломаченко и Майк Тайсън. Разбира се, Хабиб има шансове срещу Мейуедър, но сега е преждевременно да говорим за тази битка, защото ще има процес в Невада, каза Нурмагомедов-старши пред ТАСС.