Барса с интересен финансов подход за трансфера на Гризман

снимка: twitter.com

Ръководствата на Барселона и Атлетико (Мадрид) са много близо до постигането на сделка за трансфера на Антоан Гризман на "Камп Ноу". Според вестник "Sport" шампионите на Испания са предложили да платят с 15 млн. евро повече от прословутите 100 млн., които са заложени като клауза в договора на френския нападател.

Преговорите между двете страни са протекли добре през изминалите дни и шансовете за споразумение са големи. През последната седмица имаше няколко срещи на ръководствата, както и на представители на Гризман с каталунците. "Лос рохибланкос" се оплакаха от нерегламентираните контакти на Барса с техния играч, но накрая ще склонят глава.

С плащането на повече пари от необходимото от Барса искат от една страна да смекчат недоволството у съперника, а от друга настояват Атлети да се съгласят на разсрочено изплащане на сумата. Така реално двата клуба ще реализират сделка за 115 млн. евро и това няма да е трансфер чрез плащане на клаузата.

При активиране на клаузата е задължително цялата сума, в случая 100 млн. евро, да бъде депозирана наведнъж в Испанската футболна федерация. На този етап обаче от “Камп Ноу” не са готови да платят толкова много и затова настояват за отсрочка, надявайки се, че "дюшекчиите" ще се съгласят.