Бах: Игрите в Сочи ще бъдат безопасни

снимка: БТА/AP

Руските органи за безопасност правят всичко възможно за предотвратяване на заплахите за Олимпиадата в Сочи, заяви на пресконференция президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

"Всяко голямо мероприятие в наше време може да се окаже под заплаха, отбеляза Бах. Каква ни е алтернативата? Да се предадем пред лицето на тероризма? Това е последното, което искаме да направим.

Всеки организатор трябва да направи всичко възможно игрите да бъдат максимално безопасни. Ние имаме пълно доверие на руските правоохранителни органи, които в сътрудничество с международни организации правят всичко възможно за осигуряване на безопасността в Сочи.

Когато попаднете в Олимпийския парк, вие се оказвате в безопасен район", категирчен бе Бах.

Президентът на МОК отбеляза, че зимната олимпиада в Солт Лейк Сити през 2002 година след терористичните актове в Ню Йорк на 11 септември 2001 година е преминала в безопасна атмосфера.

"Винаги може да има заплахи, подобен сценарий вече имаше в Солт Лейк Сити, когато игрите се проведоха след терористичните актове на 11 септември. Но там имаше жестоки мерки за безопасност и на всички олимпийски обекти имаше отлична атмосфера", каза в резюме Томас Бах, цитиран от БТА.