Багата натупа бразилец за победа №16

снимка: twitter.com

Благой Иванов размаза бразилеца Кайо Аленкар в октагона и постигна 16-ата победа в професионалната си кариера като ММА боец. Багата се наложи със съдийско решение (29-28, 29-28, 29-27) в двубой от програмата на 27-ото благотворително събитие "Битката за децата" във Вашингтон.

31-годишният българин спечели след 3 рунда. Бразилецът си бе помислил, че той е победителят след финалния гонг, но съдията вдигна ръката на Иванов. В началото Аленкар, който имаше само 1 загуба преди този мач, използва по-високия си ръст, за да вземе инициативата. Постепенно обаче Багата си я върна с мощни удари.

В първия рунд бразилецът удари родната звезда в слабините и на Благой му бяха нужни доста секунди, за да се съвземе. Той обаче отговори подобаващо с няколко хубави кика и завърши рунда с атрактивно ляво кроше. Във втория рунд българинът залитна в началото, но после стана агресивен и вкара мощна серия от удари. Той почти свали Аленкар на земята, като само гонгът за край на частта го спаси. В третия рунд бразилецът бе тотално изтощен, а Багата изчака шанса си и атакува, вкарвайки поредица от силни удари. Аленкар едва се задържа на крака и решението на съдията бе логично. 

Това е победа №16 за Багата в клетката. В момента той е шампион в тежка категория на "Professional Fighters League", като вече направи три успешни защити на титлата си - последната през март, когато нокаутира още в първия рунд Шон Джордън - Дивака.