Багата разкри параметрите по договора с UFC

снимка: twitter.com

Единствената българска звезда от световна величина в ММА - Благой Иванов, е подписал договор с най-престижната верига UFC за 6 мача. Багата разкри пред “24 часа” от САЩ подробности около новото си предизвикателство.

"Интересът от UFC беше отпреди. Сега се разбрахме и подписах договор. Според него трябва да изиграя 6 мача в тази верига. Преди подписването минах обстойно медицински прегледи", разказа Багата.

През януари бившият световен шампион по бойно самбо претърпя операция на менискуса в лявото коляно. 31-годишният Иванов вече е почти напълно възстановен.

"Първият вариант за мач в UFC беше американецът Джош Апелт, който не е от ранга на Дос Сантос. После обаче ми се обадиха с предложение да се бия с бразилеца в главен мач на вечерта. Аз приех", обясни Багата.

На 14 юли той ще дебютира в UFC с мач в клетката срещу Жуниор дос Сантос в Бойзи, Айдахо. Бразилецът е бивш световен шампион на UFC в тежка категория. В кариерата си има 18 победи и 5 загуби срещу статистика от 15/6 за Апелт. Багата има само едно поражение в 16 двубоя.

"С коляното вече почти всичко е наред. Оттук нататък ме чакат здрави тренировки, за да се подготвя добре за мача с Дос Сантос", каза още Багата.