Багата поласкан от номинацията за световните ММА награди

снимка: Булфото

Преди няколко дни разбрах, че съм номиниран за световните ММА награди. За мен това е огромен престиж. Радвам се много, че съм нареден до най-големите бойци в момента. Това обяви, преди да замине за САЩ, пред "24 часа" Благой Иванов-Багата.

Той стана първият българин, който попадна в списъците за гласуване в 10-те различни категории, които включва бляскавата церемония за определянето на най-заслужилите бойци през изминалата година. Багата е включен в категорията "Завръщане на годината".

През 2013-а той записа победи №8 и 9 в своята кариера на ММА ринга. Това стана, след като българинът се възстанови от много тежка травма. При инцидент в софийско заведение през февруари 2012 г. спортистът бе наръган почти до сърцето и лекарите се бориха дълги часове за живота му.

Багата успя да се възстанови и след солидна подготовка в САЩ победи Мани "Бам Бам" Лара и Кийт "Лошата новина" Бел.

Церемонията за световните ММА награди ще се състои в хотел "Венецианеца" в Лас Вегас на 7 февруари.

"Ще съм още по-радостен, ако спечеля приза, но и самото номиниране за мен е голям успех. Спорим за отличието с още 4-ма бойци. В Америка ММА боевете са много популярни и със сигурност много хора там ще участват в гласуването", обяви Багата. Очаква се в САЩ той да подпише договор и за следващия си мач и вероятно да стане ясен противникът му.

Всеки, който иска да види Багата там, където му е мястото - на върха, да отдели половин минута и да гласува за него тук>>