Кралев и кликата му нехаят, но бойците ни по Комбат Рестлинг завоюваха пълен комплект медали от Световното

галерия:

Страхотните български момчета от отбора по Комбат рестлинг се завърнаха с 3 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал от планетарния шампионат в Япония. Сториха го въпреки поредната глупост от страна на спортното министерство. Институцията, водена от вечно ухиления и готов за пиар Красен Кралев, за N-ти път неглижира важно за родината ни събитие. Кралев и кликата му обича да се бие в гърдите какво е свършила, а медиите припкат през глава да пишат дитирамби. Когато обаче министерството остави боен спорт като Комбат Рестлинг-а (носещ много слава и медали за България) на произвола - то почти никой не си прави труда да отрази това. 

В страната на Изгряващото слънце младият татко Борис Величков защити титлите си от предишните две световни и вече е трикратен носител на световната титла. Наистина впечатляващо постижени за родняи боец.

Преслав Кулеков, състезаващ се в тежка категория също завоюва титла. Машината Нурал Назмиев първо загуби финала при 90 килограмовите, но след това взе реванш и спечели отворената (абсолютна категория).

Камен Георгиев пък загуби полуфиналната си среща след драматична 11 минутна среща и остана с бронз при 100 килограмовите. Трябва да се отбележи, че България не успя да прати в далечна Азия пълен състав, което се отрази на крайното отборно класиране.

Файтърът Борис Величков изрази интересно мнение след битките:" Радвам се на това, което постигнахме благодрение на спонсори и приятели. За министерството нямам какво да кажа, безлични фигури, на които дори имената не мога да запомня. Но успехите си дължим на много хора и фирми и държа да им спомена имената: "Ситибилдинг", "Интерхолд", фитнес The Gym, автомивки "Уош Депо", Асикс България, х-л ресторант "Гогов", изба "Магура", боен клуб "България", Здравко Димитров, Румен П., Красимир Георгиев. Огромни благодарности и към семействата ни който ни дадоха възможноста и спокойствието да се подготвим. Следващият шампионат е в Сейнт Луис, САЩ. Надяваме се тогава държавата най-накрая да се появи и да ни подкрепи".

За отбелязване е, че нашите представители в Япония получиха огромна подкрепа от бг спортисти които живеят в страната на изгряващото слънце като Даниел Дичев и Венци Кацаров-Торакиоу. Имаше и родна агитка, която не се уплаши да предприеме дълго пътуване, за да подкрепя на живо бойците ни.

22782107_1869895039987377_1751466928_n.jpg