Грешки в Мерцедес донесоха първа победа за Фетел с екипа на Ферари

Пилотът на Ферари Себастиан Фетел спечели второто състезание за сезона - Гран При на Малайзия, като най-големият му коз бе добрата тактика, която екипът на Ферари бе избрал за днешното състезание на пистата "Сепанг".

На втора и трета позиция останаха пилотите на "сребърните стрели" - Люис Хамилтън и Нико Розберг, а четвъртата позиция бе за Кими Райконен (Ферари), който в началото на състезанието бе на последната позиция, но с брилянтно каране остана само на крачка от подиума.

Пети и шести се наредиха пилотите на Уилямс Валтери Ботас и Фелипе Маса, а Макс Вертстапен (Торо росо), Карлос Сайнц (Торо Росо), Даниил Квят (Ред Бул) и Даниел Рикардо (Ред Бул) обраха останалите точки от състезанието.

Себастиан Фетел поведе колоната след поява на "сейфти" колата в четвъртата обиколка и бе така до 15-тата, когато влезе в бокса и бе изпреварен от пилотите на Мерцедес. Седем обиколки по-късно Фетел изпревари Розберг, след като се движеше по-бързо от него в последните минути. В същата тази обиколка проблем в болида на Фернандо Алонсо сложи край на участието в състезанието за него.

В 24-тата обиколка Световният шампион Люис Хамилтън влезе в бокса и очаквано бе изпреварен от пилота на Ферари. Последваха 10 много силни обиколки за британеца, който се доближи на 14 секунди от четирикратния световен шампион. 

В 38-та обиколка Фетел направи последно спиране в бокса, което позволи нова смяна на водачеството и Хамилтън отново излезе на първа позиция с преднина от 10 секунди. Нико Розберг не успя да остане на втората позиция и застана точно зад Фетел. Още в следващата обиколка и Хамилтън направи последното си спиране, което даде шанс на Фетел да върне лидерската си позиция.

До края на състезанието миналогодишният Световен шампион опита да настигне Фетел, но германецът успя да запази преднината си и по този начин записа първа победа с екипа на Ферари.