Атлети реве на ФИФА, че Барса говори с Гризман

снимка: twitter.com

Ръководството на Атлетико (Мадрид) ще направи всичко възможно Барселона да бъде наказан за нарушаване на правилата за разговори с техен футболист с цел трансфер. Голямата звезда на "дюшекчиите" Антоан Гризман е набелязан от каталунците и те вече са преговаряли с негови агенти зад гърба на шефовете на Атлети.

Това е разгневило управата на мадридския клуб. Ръководството смята да представи официално оплакване към ФИФА заради действията на Барселона. Договорът на френския национал с "лос рохибланкос" е до 2022 година и правилата на международната федерация забраняват той да преговаря тайно с друг отбор.

От Атлетико смятат, че "блаугранас" се опита да натрови атмосферата на "Уанда Метрополитано", тъй като мадридчани са най-близкият преследвач в класирането. 

Преди няколко сезона ФИФА наказа Барселона за друг тип нарушаване на трансферните закони. Тогава "блаугранас" бяха хванати в нарушаване на правилата, що се отнася до трансфери на играчи под 18 години. Каталунците нямаха право на входящи сделки в рамките на два трансферни прозореца. От такава санкция в момента страда и Атлетико (Мадрид).