Антъни Иванов: Целта ми е медал от Олимпиадата в Токио

Супер откритието ни в плуването Антъни Иванов има големи цели, които си поставя. Той вдига летвата толкова виссоко, че има амбиция да грабне медал още от следващата лятна Олимпиада в Токио през 2020. Талантът ни, който стана Спортист №1 при юношите бе гост в предаването "Спортна треска" по БНТ и разкри много интересни неща.

"Вече официално подписах договор с американски университет и ще уча и тренирам там. Става дума за щата Алабама. Избрах именно този колеж, защото бях на посещение там и се впечатлих каква база имат и колко усилено тренират. Основното обаче бе, че треньори там са отлично специалисти, които са подготвяли не един и двама олимпийски медалисти", разкри Антъни Иванов. И добави:

"Целта пред мен е да се представя на ниво на Олимпиадата в Токио и да взема медал. Ако не медал, то минимум ще гоня място на финала в някоя от дисциплините"

"Наясно съм, че голямия талант на Испания в плуването също ще учи в колежа в Алабама, със стипендия като мен. Това ме радва, защото с него и другите момчета ще се конкурираме, а това е чудесно. Знам че идвам от малка страна, но това не ме прави по-слаб плувец, напротив", обясни вижданията си Иванов.

В заключение той заяви: "Ако съжалявам за нещо през изминалата 2017, то е, че се хвърлях с всички сили в мъжките стартове, докато в състезанията при юношите не сидавах много зор. Точно това ме лиши от сребърен медал на световното и останах само с бронзов. Човек обаче се учи и аз няма да допускам вече подобни грешки'.