Рекорден награден фонд на плувното Гран при в Бургас

Рекорден за историята на българското плуване награден фонд от 20 хиляди лева ще бъде раздаден на първото издание на международния турнир Гран при Бургас, който ще се състои на 12-14 април.

Размерът на сумата е впечатляващ за състезание навсякъде по света и солиден за всеки от комерсиалните спортове у нас, включително и тениса на корт.

Плувците с най-добрите резултати от двата пола ще приберат по 3000 лв.

Турнирът ще състои в плувния комплекс „Парк Арена ОЗК“, а организатори са местната община и Българска федерация плувни спортове.

След изграждането на съоръжението-бижу, организирането на турнир с такъв солиден награден фонд, който би привлякъл и световни звезди, е още едно потвърждение за амбициозните намерения на Бургас да се превърне във водещ център за развитието на сините спортове у нас.

На Гран при Бургас премии ще се раздават на състезателите до десето място от всеки пол, събрали най-много точки по ФИНА в три дисциплини от програмата на състезанието - по една от всеки ден.

За наградния фонд се вземат предвид само постиженията от финалните плувания в индивидуалните дисциплини.

Треньорите на класирали се на първо място (при мъжете и жените) ще получат по 1000 лв.

Премиите: I място - 3000 лв. , II място - 2000 лв. , III място -1000 лв., IVмясто - 800 лв., V място - 700 лв. , VI място - 500 лв., VII място - 400 лв. , VIII място - 300 лв. , IX място - 200 лв., X място -100 лв.

На Гран при Бургас право на участие имат картотекирани състезатели към БФПС. Възрастовите групи са три – мъже и жени, юноши и девойки-младша и юноши и девойки-старша.

Няма ограничение в броя на плувците от всеки клуб. Също и в броя дисциплини за състезател.

Всеки отбор има право на участие с един отбор в щафетите, в трите възрастови групи.

Състезанието ще се проведе със сутрешни серии и финали – „А“ и „Б“ в осем коридора.

Техническата конференция ще се състои на 11 април (четвъртък) от 17:00 ч. в плувния басейн „Парк Арена ОЗК" в Бургас.

Крайният срок за подаване на заявки е 5 април (петък) на е-mail: bgr_swimml7@hotmail.com