Американци обраха медалите в слоупстайла

снимка: БТА/AP

Американци спечелиха медалите в дисциплината слоупстайл на ски-свободен стил на Олимпийските игри в Сочи. Джос Кристенсен, който беше най-добър и в квалификациите, спечели златото. Сънародникът му Гъс Кенуърти остана с второто място, а третото е за Никълъс Гьопер.

Кристенсен даде най-добрите две времена в квалификациите и с 93.20 във втория манш оглави класирането, посочва БТА.

Ник Гьопер, фаворитът за златния медал, падна лошо по време на първото си изпълнение, но успя да се представи много добре във втория и също отива на финалите. Гьопер заяви, че се уплашил за последствията след падането, но след като станал усетил, че всичко е наред с него.

Той даде резултат 87,00 и отива напред с 4-и резултат от квалификациите. Другите двама американци- Гъс Кенуърти и Боби Браун, също се класираха сред най-добрите 12 в тази дисциплина.

Втори резултат в квалификациите даде Андреас Хаатвейт от Норвегия, а още двама негови сънародници ще спорят за медалите. Това са Ойстейн Браатен, 8-и, и Александер Аудал, наредил се веднага след него.

Трети в пресявките е Джеймс Уудс от Великобритания с 87.20. Трасето е много добро. Супер е, и като хлъзгавина на ските, и като осветеност на всички участъци, коментира падналият в първия манш Гьопер.

Шведът Йеспер Тядер е единственото сериозно име, което не продължи за медалите. Той е 2-и в световната ранглиста в момента, но днес завърши чак на 24-о място, което го извади от финалите.