Злато и сребро за Канада в ски кроса при жените в Сочи

галерия:

снимка: БТА/AP

Канадката Мариел Томпсън е новата олимпийска шампионка в дисциплината ски крос от надпреварата по ски-свободен стил на Олимпиадата в Сочи. Среброто завоюва сънародничката ѝ Келси Серва, а трета остана Анна Холмлунд от Швеция.

Двете канадки бяха без конкуренция на финала, но двукратната носителка на Световната купа Томпсън поведе и успя да триумфира с титлата. Така тъя прибави злато от Зимни Игри към среброто си от Световното първенство през миналата година.

Световната шампионка през 2011 г. Серва, която е шампионка от първенството на планетата през 2011 г.,  остана втора, а бронзовият медал спечели шведката Анна Холмлунд.

Последна в големия финал завърши 37-годишната французойка Офели Давид. В желанието си да се придвижи напред тя сгреши и падна, с което загуби шансовете си за медал.

4067785

Световната шампионка Фани Смит от Швейцария направи грешка и отпадна на полуфиналите.

За съжаление и днес не се мина без инциденти на Екстремния парк "Роза Хутор" в Сочи. Германката Анна Вьорнер и Стефани Жофроа от Чили бяха изнесени на носилки от трасето след тежки падания на четвъртфиналите. До момента няма информация какви контузии са получили.

24-годишната Вьорнер падна след скок по средата на трасето. Тя получи медицинска помощ още на пистата преди да бъде сложена на носилка и транспортирана в болница.