Алонсо: Мога да почакам за успехи в МакЛарън

снимка: McLaren F1 Team

Новият пилот на МакЛарън за 2015-та година Фернандо Алонсо увери, че не бърза да жъне успехи с британския екип във Формула 1 и „може да почака“, за да покори нови върхове в Кралските гонки.

Изказването на двукратния световен шампион идва като опровержение на слуховете, че в договора му с МакЛарън има клауза, която дава шанс на испанеца да напусне през 2016-та година. Според медиите в Италия и Англия, Алонсо се надява да си осигури позиция в Мерцедес и затова е предпочел да се застрахова при евентуален провал на съюза МакЛарън-Хонда.

„Тук съм, за да побеждавам, но не задължително от самото начало. Тук съм с идеята да печеля в дългосрочен план“, увери Алонсо, чийто договор с МакЛарън, по информация на ВВС, е за три години без никакви клаузи за предсрочно напускане.

„В екипа има нова философия, освен нови хора, което подсказва, че ще се работи по нов начин с различна мотивация. Всеки в МакЛарън работи, за да побеждава и дори да има проблеми в началото, ще се решат с правилен начин на работа.

Много съм впечатлен от професионализма на Хонда и от желанието на компанията да направи успешно завръщане във Формула 1. Партньорството между МакЛарън и Хонда е историческо и означава много дори като символ на успеха“, каза Алонсо, цитиран от ВВС.