Алонсо: Ферари изостава в много области

снимка: Guliver/Getty Images

Лидерът на Ферари Фернандо Алонсо заяви, че проблемите на Скудерията от началото на новия сезон във Формула 1 са много и все още няма големи основания за оптимизъм.

Двукратният световен шампион не се заблуждава от първия подиум в кампанията, който постигна в Гран при на Китай в 4-ия кръг, защото болидът му още изостава по темпо от Ред Бул, Мерцедес и дори екипи като МакЛарън, Заубер и Форс Индия.

Все пак, третото място на Алонсо бе първият път от Гран при на Бразилия през 2013-та, в който пилот на Ферари се покачва на подиума. Според испанеца обаче не може да се говори за сериозен прогрес, а по-скоро за проблясъци в малки аспекти от представянето на колата.

„Трябва да сме по-ефективни, нужни са ни повече аеродинамика, сцепление, дори мощност. В много области колата не се представи на ниво, определено ни е трудно в началото на сезона. В Китай просто имахме малки подобрения тук и там – батерията бе по-ефикасно използвана, софтуерът работеше по-добре и всичко си дойде на мястото.

Естествено, че за Барселона ще имаме подобрения, но всички ще са по-бързи с няколко десети от секундата, така че ни трябва още по-сериозен прогрес, за да ги настигнем“, завърши испанецът.