Хамилтън иска повече зрелище за феновете

снимка: БТА/AP

В последния кръг на Формула 1 Гран при на Китай, 4 от пилотите не си направиха труда да запишат времена във финалната тренировъчна сесия в събота.

Сред тях бяха и пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Нико Росберг. Интересен факт е че общо 4 пилота направиха повече от 10 обиколки.

Липсата на болиди на пистата в тренировките се дължи на ограничените комплекти гуми и броя двигатели. От този сезон правилата позволяват ползването на 5 двигателя за 1 болид, за разлика от миналия когато бяха 10.

„Изпитвам съжаление към хората, които могат да се насладят само на 1 болид през първия половин час. Мисля, че трябва да се направи нещо по въпроса“, отбеляза Хамилтън пред Autosport.

Пред време, когато гледах Формула 1, исках да видя как карат пилотите. Сега когато съм от страна на пилотите и се прибера в бокса, мога да си представя как се чувстват феновете“, коментира британеца.

„Не може да въртим много обиколки, защото си пазим двигателите за състезанието. Позволени са ни около 15-16 обиколки по време на тренировъчните сесии.“

„Ако имаме отделен двигател тогава спокойно може да записваме по 40-50 обиколки. Мисля, че това ще бъде много добре за феновете, а също и за развитието на колата“ завърши Люис.