Алберт Попов 17-ти в слалома за Купата на ФИС

снимка: SKI.BG

Българинът Алберт Попов завърши на 17-о място във втория алпийски слалом за Купата на ФИС в шведския курорт Каабдалис. Попов финишира с общо време 1:37.79 минути и остана на 2.26 секунди зад победителя Линус Щрасер (Германия).

17-годишният българин беше пети след първия манш с 46.72 секунди, като изоставаше само на 68 стотни зад водача Щрасер, но при второто си спускане се представи по-слабо и изпадна от шестицата.

Попов се класира 16-и в първия слалом от програмата за Купата на ФИС в Каабдалис вчера, когато Щрасер отново спечели. 22-годишният германец днес беше най-добър и в двата манша и завърши с общо време от 1:35.53 минута.

Втори се нареди Маркус Монсен (Норвегия) с изоставане от 78 стотни, а трети на 92 стотни остана Антони Бонвен (Швейцария).

Българката Любов Гусева завърши на 40-о място във втория алпийски слалом за жени за Купата на ФИС в шведския зимен център Каабдалис. Гусева финишира с общо време 1:45.01 минути и остана на 8.99 секунди зад победителката Киара Гмюр (Швейцария). 17-годишната българка беше 41-а след първия манш, който завърши за 50.69 секунди с пасив от 4.45 секунди зад водачката Илва Стаалнаке (Швеция).

Във втория манш Стаалнаке не успя да удържи преднината си и остана втора на 36 стотни от секундата зад швейцарката. В първия слалом от програмата за купата на ФИС в Каабдалис вчера Гусева не успя да завърши втория манш, а крайна победителка отново беше Гмюр, посочва БТА.