Албена и Максим ще участват в грандиозно шоу

снимка: Булфото

Двукратните световни шампиони по фигурно пързаляне при танцовите двойки Албена Денкова и Максим Стависки (България) ще участват в грандиозно ледено шоу на 16-и февруари във Владивосток. То ще се проведе по повод 10-а годишните на компанията "Ледена симфония" на Иля Авербух.

В спектакъла ще бъдат използвани последните технически постижения в областта на светлината и звука и в него ще участват редица световни звезди като Алексей Ягудин, Татяна Навка, Роман Костомаров, Татяна Тотмянина, Максим Маринин, Мария Петрова, Алексей Тихонов, Маргарита Дробязко, Повилас Ванагас, Оксана Домнина, Максим Шабалин и други.

Албена Денкова и Максим Стависки в момента участват руското шоу "Купата на професионалистите", а миналата седмица показаха изключителен танц на фона на българската песен "Девойко мари хубава". Днес Денкова коментира изпълнението пред БиТиВи.

"Изключително съм горда, че участвам в този проект. Всичко в това шоу е направено с голям размах, искат всичко да е най-хубаво, най-скъпо и лъскаво. Това е един шанс за нас след спортната ни кариера да се изявяваме на леда по различен начин. Разликата е огромна, в спорта преди всичко е адреналин, постоянство, желание да си на върха, да побеждаваш. Докато тук, в това шоу, се развиваш по съвсем различен начин, по-запомнящ се. Това, което правим в момента, е по-близо до изкуството. Много исках отдавна да направим съчетание на българска музика, автентична. Тази песен и техните гласове така ни омагьосаха и всичко стана за секунди. Усетих страшно силни емоции в себе си, голямо вълнение. Беше ми изключително интересно да представя този танц пред журито. След като чух реакциите от тях, разбрах, че танцът ги е докоснал и в цялостната композиция с идеята на Иля с този дъжд, вода, асоциацията е нещо пречистващо. Не само в Русия, а и тук в България изпълнението предизвика вълнение", заяви Денкова.