Кобрата: Българите сме №1

снимка: ARD

Кубрат Пулев беше изключително щастлив след категоричния успех, който записа тази вечер срещу Тони Томпсън при защитата на Интерконтиненталната си титла.

 

Освен че спечели мача, Кобрата си гарантира и мач срещу носителя на Световната титла на IBF, която е притежание на Владимир Кличко.

 

Пулев започна с благодарност към цялата България за подкрепата, която е изпитал, а освен това беше категоричен, че може да се представи още по-добре на ринга.

 

"Искам да благодаря на цяла България и българите в залата, защото имаше критични рундове, в които умората и опитът на противника ми така горе-долу бяха изравнени, даже бяха в негова полза, но всички тук ми даваха кураж и това ми помогна много. Благодаря на всички, и на тези пред тв екраните, Българите сме №1 и всичко това е за България", заяви щастливият Пулев пред Диема.

 

"Опита се да ме притисне, опита да скъси дистанцията, но не му позволих с движението с краката, с левите прави. Изчаках моя момент, защото не можеше да се рискува. Ударите са жестоки и тежки, една аркада можеше да прекрати мача, така че съм много доволен.

 

Не мога да кажа, че съм бил замaян, но всеки един удар разсейва. Бяхме направили стратегията да не получавам удари и да го притискам в ъглите. Искам да поздравя Петър Лесов, защото и той е допринесъл много за моята игра. Благодарен съм на българската школа, на Мишо Таков, Йордан Стоянов и много други, които в момента забравям.

 

Чакам мача на 5-и октомври, за да видим кой ще победи. Аз мисля, че Кличко ще победи. Ще се подготвя. На мен това не ми е върховата форма, не бях играл дълго време, това си оказа роля. В следващите мачове обаче ще тренирам добре и дай Боже с българите зад мен да направим фурор", завърши Кобрата.