Шоумените Димитров и Джокович направиха впечатляваща загрявка за Уимбълдън (ВИДЕО)

снимка: Guliver/Getty Images

Новак Джокович успя да надделее над Григор Димитров след 5:7, 6:3, 10:7 на демонстративния турнир The Boodles, който се провежда в на кортовете в „Стоук Парк", Бъкингамшир и записа четвърти успех над българина в своята кариера.

 

Резултатът обаче е нещото, което ще се помни най-малко в този двубой не само защото е неофициален, но и защото двамата тенисисти сътвориха невероятно шоу за публиката по трибуните.

 

Световният номер 1 е всеизвестен със склонността си да забавлява на корта и извън него, но този път хасковлията не му отстъпваше. Димитров спечели симпатиите на публиката с атрактивните си изпълнения и закачки още в предния си двубой от демо надпреварата срещу Янко Типсаревич.

 

Сега обаче Гришо и Ноле оставиха почитателите си без дъх не само заради качествения тенис, който предложиха, но и заради великолепното шоу. Шегите между двамата, с публиката и съдиите не секваха, като кулминацията на забавлението бе стриптийзът на двамата тенисисти.

 

На почивката между двата сета Джокович смени тениската си, като вкара и няколко танцувални движения за радост на публиката. Веднага започнаха призиви Гришо и малко по-късно той го направи, хвърляйки своята фланелка сред възторжените фенове.

 

Що се отнася до тениса, Джокович започна по-силно двубоя и още при 2:1 имаше шанс да пробие, но Гришо спаси подаването си. При 5:4 в своя полза сърбинът отново поведе с 0:30, но отличният сервис на Григор му позволи да обърне и не позволи на световния номер едно да вземе предимство.

 

Точно обратното при 5:5 българинът получи шанс за пробив, който реализира със страхотен пасингшот, който изправи публиката на крака. След това Гришо затвори своя сервис гейм и спечели първия сет.

 

Във втория сет Джокович се концентрира и показа големия си опит и класа, което му позволи да дръпне с цели два пробива и 5:1. Това в никакъв случай не означава, че двамата тенисисти спряха да играят за публиката. Напротив страхотните разигравания и шегите на корта продължиха с пълна сила.

 

Гришо от своя страна положи усилия да се задържи в сета и дори успя да върне единия пробив и да стигне до 5:3. Водачът в световната ранглиста обаче не допусна изненада и затоври втората част при 6:3, което означаваше, че ще се играе шампионски тайбрек.

 

Той вървеше точка за точка, докато Джокович не направи минипробив. Гришо го върна и изравни при 5:5. Шоуто обаче не отсъстваше и в решителната част на срещата. При 8:6 последва невероятно разиграване, включващо уникални удари, спасени топки и много тичане, което в крайна сметка завърши в полза на сърбина.

 

Това означаваше мачбол за Ноле. Въпреки това Гришо даде ракетата си на едно от момичетата, които подават топките. Джокера направи същото, a двамата прилежно застанаха на местата на девойките. Момичето на българина обаче спаси мачбола и тенисистите отново хванаха ракетите.

 

В последвалото разиграване двамата дори се пошегуваха с приятелката на Григор - Мария Шарапова, имитирайки характерни за нея движения и навици на корта, а в крайна сметка победата отиде при на световния номер едно.

 

Двубоят бе първи за двамата един срещу друг на трева и страхотна подготовка за стартиращия Уимбълдън. Жребият за най-стария тенис турнир в света е в петък. Джокович е водач в схемата, докато хасковлията е под номер 29.