Късен гол осигури победата на Берое над Локо (София) (ВИДЕО)

галерия:

снимка: beroe.bg

Отборът на Берое постигна победа в 11-я кръг на първата шестица в А група, след като се наложи с минималното 1:0 над Локомотив (София) на стадион "Надежда". Единственото попадение бе дело на Георги Костадиновм, осем минути преди края на мача.

След постигнатата победа играчите на Петър Хубчев събраха актив от 48 точки и се изравниха с ЦСКА и Литекс. По-късно днес ловчанлии ще изиграят своя мач от този кръг, приемайки Ботев (Пловдив).

"Железничарите" остават на втората позиция с 51 пункта, но при победа на Литекс днес, "оранжевите" ще се изравнят по точки с играчите на Локомотив.

Срещата в столичния квартал Надежда започна с равностойна битка в центъра на терена, без интересни положения пред двете врати, като домакините владееха повече топката.

Първото по-добро положение бе за гостите, като Веселин Пенев отправи хубав изстрел от разстояние, след като добре си освободи пространство, но кълбото профуча покрай вратата на Божидар Митрев, който бе безпомощен в тази ситуация.

В 28-та минута Георги Костадинов изпълни пряксвободен удар, но Митрев внимаваше и предотврати гол във вратата си.

До края на полувремето 22-мата на терена не предложиха нищо интересно на малобройната публика, дошла да ги гледа и не организираха нищо опасно пред една от двете врати.

Втората част започна по-добре за гостите, като в 48-та минута Елиаш да Силва открадна топката в половината на Локо и опита да напредне, но бе спрян чисто на границата на наказателното поле от Камен Хаджиев.

До 60-тата минута двата отбора продължаваха да играят предпазливо и намалиха грешките до минимум, въпреки че възпитаниците на Димитър Васев бяха по-енергичните на терена и владееха повече топката.

В 65-тата минута и "железничарите" организираха първото си 100%-во голово положение. Йордан Тодоров, който се появи като резерва, подаде с глава в наказателното поле към Емил Гъргоров, който обаче не успя да уцели топката, а след това и Владислав Романов пропусна да я засече във вратата на Илко Пиргов.

С приближаването на края на мача играта доста загрубя и главният арбитър Стефан Павлов започна да маркира играчите в жълто. Антонио Лиграменто и Хаджиев бяха предупредени официално за грубата си игра за тима на Локомотив, а за гостите жълт картон получи Игор Джоман.

В 82-рата минута леката преса, която заралии наложиха, даде резултат. Костадинов изведе тима си напред в резултата, след като Станислав Костов изгуби на границата, но съотборникът му стигна пръв до топката и с елегантно изпълнение прехвърли Митрев за 1:0.

В последната, 90-та минута, Тодоров можеше да изравни, след като отправи хубав удар по диагонала, но Пиргов внимаваше и улови сигурно топката в ръцете си. 

Димитър Васев ще заложи на Божидар Митрев на вратата, четиримата в защита са Румен Трифонов, Камен Хаджиев, Марко Ранджелович и Елтон дос Рейс. В средата на терена като опрни халфове ще излезнат Антонио Ливраменто и Орлин Старокин. Нападател е Ламжед Шехуди, а Евертон Джилио Том, Владислав Романов и Емил Гъргоров ще му помагат.

Петър Хубчев е избрал за този мач Илко Пиргов на вратата, Веселин Пенев, Георги Динков, Иво Иванов и Атанас Зехиров да са четиримата в отбрана. Георги Костадонов и Игор Джоман са дефанзивни халфове. Крис Гади, Елиаш да Силва и Савио Нсереко ще помагат на единствения нападател Жуниор Мапуко.