Славия вече докосва 1/4-финалите

галерия:

снимка: БТА

Отборът на Славия направи важна крачка към ¼-финалите на турнира за Купата на България, след като днес “белите” спечелиха с 2:1 гостуването на Локомотив (Сф) в първи мач от ⅛-финалната фаза.

Домакините от Локомотив поведоха чрез ранен гол на Сота, но воденият от Милен Радуканов състав осъществи пълен обрат с попадения на Стефан Велков и Атанас Курдов.

Така Славия постигна отличен резултат преди реванша пред собствена публика, като “железничарите” ще имат нужда от много силен мач на стадиона в кв. “Овча Купел”, ако искат да намерят място сред осемте най-добри в турнира. Ответният мач ще се изиграе на 15 ноември.

Двубоят на ст. "Локомотив" нямаше как да стартира по-добре за домакините, които излязоха напред след едва седем минути игра. Сота бе намерен с прехвърлящо подаване от Ранджелович, като испанецът от близка дистанция преодоля Георги Петков за 1:0.

Локомотив продължи да действа по-активно и в 14-ата минута Милан Йованович можеше да удвои, но с глава от 6-7 метра засече над целта центриране от дясно Славия стигна до само един удар преди почивката.

В 41-ата минута Янко Сандански стреля силно от около 30 метра, но Божидар Митрев изби. В самия край на полувремето домакините стигнаха до нова добра възможност. След дълъг пас от половината на домакините Маркиньос се измъкна зад гърба на последния в отбраната на съперника Стефан Велков и от точката на дузпата с глава прехвърли излезлия по-напред Георги Петков, но топката премина на сантиметри от целта.

Славия обърна мача с по-добра игра през втората част. "Белите" изравниха при първата си възможност след почивката. Чавдар Янков центрира от фаул от дясно и непокритият на далечната греда Стефан Велков с глава от 5 метра засече в мрежата.

Гостите продължиха по-активно, но в 65-ата минута след котраатака през центъра Сота изведе Гаел Н'Лундулу в чиста позиция в ляво в наказателното поле, французинът се опита да финтира Георги Петков, но си поведе дълго топката и не се възползва от изгодната ситуация. Малко по-късно Тодор Христов центрира добре от фаул от дясно, но непокритият Милан Йованович от 5-6 метра не успя да засече.

В 82-ата минута Атанас Курдов донесе победата на Славия. Централният нападател получи пас от Олег Шалаев от дясно и с удар от въздуха от 12-13 метра не даде шансове на Митрев.