"Тича" - непревземаема за ЦСКА крепост от над 5 години

снимка: Булфото

 

Стадион „Тича“ е непревземаема крепост за ЦСКА от цели 5 години и половина. Черно море може да се похвали със суха мрежа срещу „червените“ в продължение на 5 домакински мача, а последният двубой между двата тима на „Българска армия“ също завърши 0:0.

 

 

 

Позитивният аспект на статистиката за ЦСКА е присъствието на скамейката на Стойчо Младенов, защото именно той е човекът, под чието ръководство „армейците“ постигнаха последната си досега победа като гост на Черно море.

 

 

 

През 2008-ма година ЦСКА до голяма степен си подпечата 31-ата шампионска титла с успех 2:0 на „Тича“ чрез ранните попадения на Клаудинеи Алесандро Апаресидо – Ней в 8-ата и 13-ата минута.

 

 

 

Оттогава досега обаче са изминали цели 527 минути, в които ЦСКА няма гол като гост на „моряците“. Активът на „червените“ е 3 нулеви равенства и 2 поражения с 0:1. Под ръководството на Любослав Пенев през пролетта на 2009-та ЦСКА губи от „моряците“, а Здравко Лазаров изпуска дузпа за шампионите.

 

 

 

Пенев не успява да покори „Тича“ и при втория си опит през есента на следващия сезон. Милен Радуканов също има две несполуки във Варна – през 2010/2011 именно Черно море спира победната серия на ЦСКА с успех 1:0, а на следващия сезон нулевото равенство коства работата на гологлавия треньор.

 

 

 

Стойчо Младенов също записа нулево реми миналия сезон, както и през този, но на „Армията“. Вероятно Екзекутора ще заложи на Бруно Морейра в атака, след като португалецът реализира първия си гол с червения екип, носейки победата над Берое в миналия кръг.

 


Зад него ще действа Емил Гъргоров, а по крилата ще оперират Неманя Милисавлевич и Марсиньо, като се очаква Мартин Петров да се включи през второто полувреме. В средата на терена ще си партнират Тодор Янчев и Ивайло Чочев, а в защита отново ще видим Жереми Фо-Поре, Жаксон Менди, Валентин Илиев и Апостол Попов. На вратата ще бъде Томаш Черни, който е допуснал само 6 гола от началото на сезона.

 

 

 

Георги Иванов – Гонзо вероятно ще заложи на следния състав: Емил Михайлов на вратата вместо Георги Китанов, Сашо Александров, Кирил Котев, Александър Александров и Михаил Венков в защита, Даниел Георгиев, Еденилсон Бергонси, Окоро, Симеон Райков в халфовата линия и Бакари като единствен нападател.