Преиграват Левски - Рилецо заради нелепа грешка

снимка: SPORTA.BG

Полуфиналът за Купата на България по баскетбол между Левски и Рилски спортист ще бъде преигран, след като родната федерация уважи контестацията на самоковския отбор. Така победата на Левски със 76:71 в София вчера ще бъде анулирана и днес програмата на Финалния турнир е изцяло променена.

Единственият сигурен финалист към момента е Черно море, чийто съперник ще бъде определен след нов дуел между Левски и Рилецо. Старши треньорът на самоковци Росен Барчовски беше бесен след поражението вчера, защото в най-напрегнатия момент от сблъсъка съдията не е свирил два фала и не е дал топка на Рилски спортист.

Освен това срещата е започнала в 18 часа, вместо в 20:30, което също е било в ущърб на гостите, защото те четвъртък са играли последен мач по програма. Двубоят е бил забавен допълнително от изчакването на феновете на Левски да заемат местата си в залата.

Официалната причина за контестацията на Рилски спортист обаче е друга – в последната четвърт Левски се е оказал с петима чужденци на игрището, но съдиите отсъдиха единствено да отменят вкарания кош на „сините“ във въпросната ситуация.

Точно тогава топката отново е била присъдена на Левски, а не на Рилецо, както се оплака след мача самият Барчовски. Виновникът за недоглеждането в състава на „сините“ - старши треньорът Константин Папазов – също не е получил никакво наказание.

Полуфиналът между Левски и Рилски спортист ще бъде преигран от 18 часа днес в зала „Универсиада“.