Шок! Красимир Анев спира с биатлона преди Олимпиадата в Сочи

снимка: Булфото

Един от лидерите на българския национален отбор по биатлон - Красимир Анев - шокира феновете на белия спорт у нас, след като обяви, че ще прекрати кариерата си след края на сезона.

 

Решението на Анев явно е взето в състояние на афект и под влиянието на емоции, защото никой не може да намери обяснение към този момент за създадената ситуация.

 

Изненадващото разкритие направи самият Анев в официалния си профил във Фейсбук след края на индивидуалния старт на 20 км за Световната купа в руския зимен център Сочи.

 

Там Анев записа феноменалите 20 точни изстрела при 4-те си посещения на огневия рубеж и завърши на престижното 13-то място в класирането.

 

Ето какво сподели в социалната мрежа Анев (публикуваме поста му без редакторска намеса):

 

Скъпи приятели и фенове на биатлона,след дълго обмисляне реших след края на сезона да сложа край на своята спортна кариера след като завърши сезона.Благодаря на всички,които ме подкрепяха и на всички,които ме критикуваха през годините,защото и подкрепата и критиката са градивни неща.Пожелавам на всичи Ви много здраве и късмет.

 

Все още не е ясно каква е причината за изненадващото решение на Анев, който донесе единствения медал (бронз) за България от Европейското първенство в Банско, провело се в края на февруари.

 

Той заслужи и историческо първо участие за родината в масовия старт на Световното първенство в Нове Место тази година, но по преценка на треньорския щаб не започна в най-престижната дисциплина.

 

Фенове, треньори и съоборници ще се надяват да убедят Анев да остане в спорта поне до Олимпийските игри в Сочи догодина, защото там той ще бъде сред най-големите ни надежди за достойно представяне.