Легенда разкости олимпийците ни: Тези не са и туристи, децата им се смеят!

Легендарният български треньор по лека атлетика Георги Димитров отправи тежка словесна атака към родните състезатели, които участваха на Зимните игри в ПьонгЧанг. Както знаете, олимпийците ни не завоюваха нито един медал, а най-доброто класиране бе шестото място на Александра Жекова в сноуборда.

Това ядоса до краен предел Корема, който заяви, че нито един българин не е отишъл подготвен на Олимпиадата и нито един не е имал амбиции за постигане на значим успех. Димитров каза, че у нас има условия за практикуване на съответните спортове и се раздразни от оправданията на състезателите ни. 

"Участниците ни на Зимните олимпийски игри станаха за смях и подигравка и за децата на улицата. Те показаха тотална липса на спортна стратегия и спортен морал. Най-смешно, или по-скоро тъжно, ми стана, когато заваляха оправданията. Било им студено, духало на пистите, само от снега не мрънкаха. Това е все едно плувец да влезе в басейна и да каже, че му е прекалено мокро! 

На биатлонистите им духало на стрелбището! Ами това не е художествена гимнастика, където всичко им е на завет. 

Нито един български спортист не замина подготвен за тази Олимпиада. Имам чувството, че те не знаят значението на този форум. Мислят си, че отиват на обикновено състезание. Аз съм будил Йорданка Донкова в 2:00 часа посред нощ и съм я карал да тича на Белмекен, защото по това време щяха да й бъдат сериите на Олимпиадата в Сеул! 

Трябва да има не само физическа подготовка, но и психическа! Те всички се сринаха. Мисленето трябва да се промени изцяло. Другото, което прави лошо впечатление, са оправданията, че сме от малка държава. Ама ние имаме успехи в почти всички спортове, на които участвахме на тази Олимпиада, с изключение на момчето с шейната, което сигурно е тренирало на Витоша. Освен това министерството дава доста пари. Не казвам, че са много, но не са и малко, ако се дадат целенасочено и се проведе нормална подготовка. 

В България имаме отлични условия за подготовка в биатлона и ски бягането. Белмекен е световен център за лагери в тези спортове. Така че да не ми говорят глупости, защото тези дори и туристи не са! Защото, за да отидеш някъде като турист, си плащаш. А тук на тези им плаща държавата", ядоса се Корема пред "Меридиан Мач".