ВИДЕО: Гришо засенчи Федерер с невероятно изпълнение

снимка: БТА

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа престижна победа над номер 32 в света Виктор Троицки (Сърбия) в първия кръг на силния турнир в Базел (Швейцария).

 

21-годишният хасковлия бе безкомпромисен, разгромявайки опонента си с 6:3, 6:2 и продължи напред, а днес излиза на корта за мача си от втория кръг, в който негов съперник ще бъде французинът Жулиен Бенето.

 

Ако продължи с доброто си представяне, Гришо по-нататък Гришо може да си осигури мач с един от своите кумири Роджър Федерер, който е петкратен победител в надпреварата. Именно в Базел великият швейцарец е направи първите си стъпки в тениса и този турнир е винаги е имал силна емоционална стойност за него.

 

Освен с всичко друго, Федерер е известен и с фамозните си отигвания на корта, които са част от ореола му на тенис легенда. В мача с Троицки обаче Григор Димитров, който в началото на кариерата си бе наричан "бейби Федерер" заради сходния стил на игра с Роджър, засенчи своя кумир с невероятен уинър, който освен че взриви публиката, дойде и в много важен момент от мача, помагайки му за задържи подаването си.

 

При едно разиграване със сърбина в началото на втория сет, Гришо беше хванат в крачна от Троицки на мрежата, като топката попадна малко зад тялото му. Българинът обаче постави ракетата зад гърба си и успя да вкара в корта феноменална къса топка, която определено може да претендира за най-красивото изпълнение на турнира.

 

Вижте видео с невероятното изпълнение на Гришо: