Галактическият Лейкърс допусна още една изненада в НБА

снимка: БТА

Лос Анджелис Лейкърс записа изненадващо втора поредна загуба в НБА, след като тази нощ допусна поражение като гост на Портланд Трейлблейзърс със 116:106.

 

Срещата беше изключително оспорвана, след като през първите две части двата отбора се движеха точка за точка, но многото грешки на „езерняците" позволиха на младия тим на домакините да води с 5 точки на полувремето - 62:57.

 

Решаваща за победата се оказа края на третата част, като след кош на Дуайт Хауърд разликата беше намалена до три точки - 79:76. След това обаче Портланд, водени от Никола Батуум и новобранеца Деймиън Лилард, направиха страхотна серия от 13:0, която им помогна да поведат с 92:76.

 

През последните 12 минути „езерняците" се опитаха да се върнат в срещата, но така и не успяха да го направят и единствено намалиха своя пасив на 10 точки.

 

Най-лошата новина за отбора беше, че плеймейкърът Стив Неш се контузи и трябваше да напусне терена още през първото полувреме. Той получи остри болки в коляното, но самият той след срещата заяви, че най-вероятно ще играе в петък в дербито на Л.А срещу Клипърс.

 

Дуайт Хауърд записа много силен мач, след като вкара 33 точки, овладя 14 борби и даде 5 асистенции, но това не беше достатъчно. Коби се отчете с поредна силна вечер в стрелбата, вкара 30 точки, но допусна цели 7 грешки. Целият отбор на Майк Браун допусна 25 грешки, от които домакините се възползваха напълно.

 

Никола Батуум вкара 26 точки, а младият мегаталант Деймиън Лилард, който през тази година дойде от драфта, отбеляза 23 точки и даде 11 асистенции. Матюс и Олдридж добавиха съответно 22 и 19.

 

Това беше втора поредна загуба за Лейкърс, след като в дебютния си мач загубиха у дома от осакатения Далас. За Портланд срещата бе първа от началото на сезона в „лигата на извънземните".