Варна отново арена на Световната лига

снимка: fivb.org

Морската столица Варна отново ще има удоволствието да домакинства на мачове от най-комерсиалния международен турнир по волейбол - Световната лига.

 

Както е известно, зала „Конгресна" в третия по големина български град остана в сянката на новопостроената през 2011-та година зала „Арена Армеец" в София и домът на волейболните национали се премести в столицата.

 

Днес обаче президентът на българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров потвърди, че Варна ще бъде домакин на 2 или 4 срещи от изданието на Световната лига през 2013-та година.

 

„Твърдо ще има мачове във Варна от Световната лига", коментира Лазаров пред медиите днес на подписването на договора за 10-годишния наем на столичното съоръжение „Христо Ботев".

 

„Варна ще бъде домакин и на финалите от Европейската лига при жените", добави шефът на родната федерация.

 

„Владо Николов вече е мениджър на националния отбор, договорихме се с него, той е уверен, че бъде от полза на треньорския щаб. Той ще решава всички въпроси по подготовката на националния отбор - топки, екипи, настаняване и т.н.

 

Сега Владо не е готов да ме замени на поста президент, но защо не, всичко е въпрос на време. Аз бих се радвал да има млади хора, които да са с желание да се заемат с тази тежка работа", коментира с усмивка Данчо Лазаров.

 

Президентът на федерацията даде мнението си и за отстранения от националния отбор диагонал на Тренто Николай Учиков. Той беше включен в разширения списък на Камило Плачи за Световната лига, но бе премахнат в последствие.

 

„Учиков досега не е бил в националния отбор, никой треньор не го беше слагал в списъка. Защо пък точно сега да обсъждаме отсъствието му?", възмутено попита Лазаров.