ВИДЕО: Германия поведе с 4, но изпадна в нокаут срещу Швеция

галерия:

снимка: БТА

Германският национален отбор по футбол допусна уникален обрат срещу Швеция, като двата тима изиграха феноменален двубой и завършиха наравно 4:4 в среща от група C на квалификациите за Световното първенство в Бразилия през 2014-а година.

 

Немците поведоха с 4:0 до 56-ата минута след голове на Йозил, Мертезакер и два на Клозе. Ибрахимович, Лустиг и Елмандер вкараха три до 76-ата минута, а Расмус Елм отбеляза в 90-ата минута за 4:4.

 

След шоуто на „Олимпиащадион" Бундестима остава начело с 10 точки от 4 мача, докато шведите окупираха втората позиция със 7, но и мач по-малко. Ейре се намира на трета позиция с 6, а след тях са Австрия с 4, Казахстан с 1 и Фарьорските острови с 0.

 

Срещата започна отлично за немците, след като в 8-ата минута Марко Ройс беше изведен чудесно по лявото крило и той подаде по земя в наказателното поле, където преди точката за изпълнение на дузпа Клозе засече с левия си крак - 1:0.

 

7 минути по-късно отново Мирослав беше в прегръдките на своите съотборници, след като многоходова атака на немците завърши с извеждащ пас на Йозил към Ройс, който отново поднесе топката на Клозе - 2:0 и 67-и гол за нападателя с екипа на Германия.

 

В 39-ата минута дори пер Мертезакер записа името си сред голмайсторите, след като вкара първия си гол изобщо за Бундестима - след изпълнение на корнер Томас Мюлер върна топката в малкото наказателно поле, където добре се беше пласирал защитникът и той отбеляза.

 

 

В 56-ата минута пък положението на Ибрахимович и компания стана отчайващо, след като Мюлер проби чудесно по дясното крило и центрира в наказателното поле, където Йозил овладя на гърди и с прекрасен диагонален удар направи 4:0.

 

Шоуто обаче далеч не беше свършило, като шведите успяха да обърнат изцяло развоя на двубоя. Ибрахимович отбеляза в 62-ата минута, а само 2 минути по-късно Лустиг вкара за 4:2, но никой не очакваше това, което последва.

 

 

В 76-ата минута резервата Качаниклич бе оставен абсолютно необезпокояван да пробие по лявото крило. Той навлезе в наказателното поле и с прекрасен пас към Елмандер допринесе максимално за третия гол на Швеция, след като нападателят не сбърка от близко разстояние.

 

 

В 93-ата минута всички очакваха последния съдийски сигнал, но немската защита отново заспа, а от това се възползва Расмус Елм, който с мощен удар от границата на наказателното поле препарира Нойер, смълча феновете и направи 4:4 - край на трилъра и Бундестима беше изпратен с освирквания.