Барса вече 9 от 10, татко Меси не успя да вкара (СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА

Лидерът в Примера Дивисион Барселона постигна 9-а победа от десет изиграни срещи до момента, след като тази вечер "блаугранас" се наложиха с 3:1 над гостуващия Селта на своя "Камп Ноу".

 

Адриано Корея, Давид Вия и Жорди Алба се разписаха за каталунците, като голямата звезда на домакините Лионел Меси не успя да отпразнува с гол раждането на своя първороден син Тиаго. Точен за гостите пък бе Марио Бермехо, който се разписа за 1:1 в 24'.

 

Така Барса събра актив от 28 точки след първите десет кръга, като каталунците могат да останат едноличен лидер в класирането. Това зависи от резултата, който Атлетико Мадрид ще постигне при гостуването си на Валенсия по-късно тази вечер.


Наставникът на каталунците Тито Виланова стартира с Лионел Меси, Давид Вия и Педро Родригес в своята офанзивна линия, докато по едно и също време на терена излязоха Шави Ернандес, Андрес Иниеста и Сеск Фабрегас. Серхио Бускетс, Жорди Алба, Адриано и Хавиер Масчерано допълниха състава на домакините.


Преди срещата Лионел Меси и Шави Ернандес показаха на феновете последните си индивидуални отличия, като аржентинецът позира със Златната обувка за голмайстор №1 на Европа, докато Шави гордо държа в ръцете си престижния приз "Принцът на Астурия".


Двубоят на "Камп Ноу" очаквано започна с надмощие на Барселона, като каталунците се хвърлиха в атаки по посока пазената от Хави Варас врата. Още в 3' Фабрегас стреля над гредата, а минути по-късно удар отправи и Андрес Иниеста. В 17' дойде ред и на Лео Меси, но аржентинецът бе успешно париран от Хави Варас. Две минути по-късно класа трябваше да показва и Виктор Валдес, който отрази останал един на един с Аспас.

 

В 21' резултатът на "Камп Ноу" все пак бе открит, а точен за 1:0 бе Адриано. Педро центрира по земя успоредно на голлинията, като бразилският защитник бе на точното място, за да засече кълбото - 1:0.


За удивление на домакините, отборът на Селта отвърна на удара само три минути по-късно. Удар на Лопес бе отразен от Валдес, но Бермехо се възползва от лошото подреждане на отбраната на каталунците, вкарвайки за 1:1.


Голеадата на "Камп Ноу" продължи с пълна сила, като почти веднага Барселона възстанови предимството си в резултата.

 

Давид Вия пусна една топка към Андрес Иниеста, който от своя страна я върна на астуриеца. Испанският национал бе точен и вкара за 2:1, отново извеждайки своя тим напред.

 

В 36' всички очакваха, че Лионел Меси ще отпразнува с гол раждането на своя син Тиаго. Аржентинецът остана напълно сам срещу Хави Варас, но нетипично за него се засуети и не успя да отбележи. Две минути по-късно Адриано напусна принудително игра, бивайки заменен от Даниел Алвеш.


На почивката Тито Виланова извърши една смяна в своя състав, заздравявайки защитата си. Сеск Фабрегас отстъпи мястото си на Марк Бартра, което трябваше да внесе повече ред в отбраната на домакините. Противно на очакванията обаче, полувремето започна с възможност за Селта. В 47' Яго Аспас стреля много остро от малък ъгъл, а топката мина на сантиметри от лявата греда на домакините.


С течение на времето "лос кулес" осъществиха контрол над играта, търсейки и успокоително трето попадение във вратата на Варас. В 61' домакините увеличиха преднината си, като отново в мрежата на гостите се разписа защитник. Жорди Алба получи подаване и преодоля Хави Варас, вкарвайки за 3:1. На повторенията обаче ясно се видя, че испанският национал се намираше в положение на засада.


В следващите минути чистите шансове за гол липсваха, а големият въпрос оставаше - ще успее ли Лео Меси да ознаменува с гол раждането на своя първороден син. В 78' Тито Виланова извърши и последната си смяна в мача, като Давид Вия отстъпи мястото си на Алексис Санчес.

 

До края на мача до нови голове така и не се стигна, като в заключителните минути добър шанс се откри и пред Педро. Крилото стреля силно, но Хави Варас по фантастичен начин отрази.