Ван Перси остави Юнайтед на върха в Англия (ВИДЕО)

снимка: БТА

Отборът на Манчестър Юнайтед задържа лидерската си позиция във Висшата лига на Англия, след като "червените дяволи" спечелиха с 1:0 домакинството си на Уест Хям в среща от 14-ия кръг.

 

Робин ван Перси отбеляза единственото попадение след само 33 секунди игра, което и бе най-бързия гол в Премиършип от началото на кампанията. Така Юнайтед събра актив от 33 точки и все още е лидер, като шампионът Манчестър Сити следва с 32.


Мендижърът на домакините сър Алекс Фъргюсън отново заложи на много офанзивна постройка, като Уейн Рууни, Хавиер Ернандес и Робин ван Перси започнаха в атака за "дяволите". Майкъл Карик, Том Клевърли и Андерсон заеха места в полузащитата, докато Ашли Йънг и Дани Уелбек останаха на пейката. Там бе и Рио Фърдинанд, като Джони Евънс и Крис Смолинг оформиха двойка в центъра на защитата.


Анди Керъл оглави атаката на "чуковете", докато зад него бяха наредени цели петима халфове. Дефанзивната постройка на Сам Алърдайс обаче не даде резултат, като гостите получиха попадение още в началните секунди на сблъсъка.


Все още футболистите на двата отбора не се бяха разтъпкали добре, когато Юнайтед съумя да излезе напред в резултата. Точно 33 секунди бяха минали от началото на сблъсъка, преди Робин ван Перси да отбележи в мрежата на Яскелайнен. Холандецът финтира добре бранител на "чуковете" и стреля, а рикошет в крака на друг не даде шансове на стража на гостите - 1:0.


Десет минути по-късно гостите показаха зъби и можеха да изравнят, но интересно отиграване на Кевин Нолан не намери мрежата. В 23' отново Нолан можеше да матира Линдегор, но в крайна сметка топката се озова в ръцете на датския страж.

 


В 30' Манчестър Юнайтед бе близо и до втори гол, но този път бе ред на Яскелайнен да се намеси. Хавиер Ернандес стреля по посока мрежата, но стражът на "чуковете" отрази.


През втората част резултатът на "Олд Трафорд" остана непроменен, което и позволи на домакините да задържат лидерството си в шампионата. В 59' Андерсон комбинира с Рууни, който стреля опасно, но и този път Яскелайнен изби.


До края на мача "чуковете" направиха някои опити да "откраднат" поне точка от "Театъра на мечтите", но отбраната на домакините не позволи това.


szólj hozzá: M1-0W www.fasthighlights.com