Анжи не доуби надеждите на Хановер

Един от най-богатите клубове в света - Анжи (Махачкала), направи решителна крачка за класирането си на осминафиналите в турнира Лига Европа, след като тази вечер постигна убедителен успех с 3:1 над Хановер 96 и гледа уверено към следващата фаза на надпреварата.

 

Срещата започна неприятно за руския клуб, който изненадващо в домакинския си двубой изоставаше с 0:1 в 23-ата минута, след като Диуф намери Хужти, който откри резултата на "Лужники".

 

Вездесъщият Ето'о обаче 11 минути по-късно успя да изравни и върна своите в мача, като до края на първото полувреме Анжи можеше и да води, но не се възползва от добрите положения пред немската врата.

 

През втората част на терена обаче имаше само един отбор и това беше този на Гуус Хидинг. Само три минути след подновяването на играта Жирков намери по страхотен начин Ахмедов, който разпечата вратата на Цилер.

 

В 55-ата минута Самуел Ето'о пропусна да направи 3:1, след като домакините получиха правото да изпълнят дузпа, но камерунецът не действа съобразително и не успя да се разпише за втори път. Въпреки това само 4 минути по-късно Мбарк Боусуфа отбеляза за 3:1, а Ето'о се реваншира за изпуснатата дузпа с асистенция.

 

До края на срещата Анжи можеше да увеличи своя аванс и да подпечата билетите си за осминафиналите, докато Дидие Я Конан можеше да остави напълно интригата за реванша, но Габулов спаси своите минута преди края.