Русия прегази Италия дни преди Евро 2012 (ВИДЕО)

снимка: БТА

Националният отбор на Италия допусна тежка загуба с 0:3 от Русия в последната контролна среща и за двата отбора преди старта на Евро 2012.

 

Руснаците се възползваха умело от положенията си и реализираха три гола през втората част, докато „адзурите" определено изглеждаха сломени от поредния скандал с уредени мачове, заради който могат да изхвърчат от европейското първенство.

 

Италия започна по-добре срещата и можеше да открие още в 4-ата минута. Даниеле де Роси и Антонио Касано разиграха чудесно топката, като нападателят се озова на чудесна позиция за изстрел, но стреля високо над гредата. Три минути по-късно Андреа Пирло пусна фирмен дълъг пас към Балотели, който овладя и стреля много добре, но Малафеев успя да избие в корнер.

 

Две минути по-късно руснаците отговориха на предизвикателството. Страхотна атака на Сборная позволи на Широков да прехвърли цялата италианска защита с пас към Кержеков, който стреля от воле, но нацели левия страничен стълб.

 

Феноменална атака разви Италия в 25-ата минута. Пирло подаде надясно към Де Роси, който пусна чудесен пас успоредно на голлинията към Балотели, но нападателят на Манчестър Сити не успя да засече топката във вратата.

 

Неизвестно защо обаче настъпи срив в играта на момчетата на Чезаре Прандели и до края на полувремето единствено Русия създаде положения. От 15 метра Зирянов можеше да отбележи, но ударът му профуча на метър от горната греда. Русия направи нови два пропуска преди почивка, след като Широков не можа да уцели от близо вратата, а удар на Жирков беше блокиран от Барзагли.

 

Италия дойде на себе си в началото на втората част, но Балотели и компания редяха пропуск след пропуск. Първо Касано стреля от воле над вратата, а Де Роси пропусна едно от най-чистите положения в мача, стреляйки право в ръцете на Акинфеев. Дойде време и на Пирло да се отчете с пропуск, след като не успя да завърши добра атака започнала с пасове между Балотели и Монтоливо.

 

Противно на показаното през второто полувреме Русия успя да отбележи в 60-ата минута. Италианската защита изглежда беше заспала, тъй като възпитаниците на Дик Адвокаат разиграха чудесно в наказателното поле и Кержаков стреля от 7 метра и не пропусна - 0:1.

 

Италианците изглеждаха стъписани и логично добрата игра на Сборная доведе до нов гол. Той обаче дойде след безобразна колективна грешка на италианската отбрана и резервния вратар Морган де Санктис. Той изби топката с крака, вместо да я хване, от което се възползва Широков. Той овладя топката и вкара безпроблемно в опразнената врата - 0:2.

 

Резултатът в самия край стана и класически. Маджио беше останал сам срещу Широков, но не успя да се намеси при пас към нападателя. Той не успя да си спре топката, но с глава я чукна над Де Санктис и отбеляза втория си гол в срещата - 0:3 и въпросителните останаха за Италия, докато Русия отива на Евро 2012 с високо самочувствие.