Звезда на Хърватия изплати заемите на всички в родното си село

Хърватия отдавна е в невиждана еуфория заради приближаващия финал на световното първенство срещу Франция. Срещата в Русия е в днес от 18:00 часа българско време, а дотогава хърватите продължават да мечтаят.

Местните медии не спират да разказват прелюбопитни истории за новите герои на целия народ.

Една от тях е свързана с несменяемия титуляр Анте Ребич, който е шило №1 в тима и наказа Аржентина в груповата фаза с велик гол. Нападателят на Айнтрахт Франкфурт е роден на 21 септември 1993 година в малко селце - Дони Виняни, близо до Сплит, непосредствено до границата с Босна. Баща му е бил шофьор на автобус, а майка му - стажант юрист.

На 19 години Ребич заминава за Флоренция в гранда Фиорентина, но никога не забравя откъде е тръгнал.

Негов приятел – Лобро Шиндик, разказва уникална история за Ребич. Двамата са играли заедно в юношески отбор. Веднъж Анте Ребич се поинтересувал как върви животът на хората в родното му село. След обяснението, че повечето хора имат заеми, футболистът изплатил всички заеми на абсолютно всички от селото, които наброявали 500 души!

„Такива хора няма как да не спечелят сърцата ни. Затова искаме да станем световни шампиони. Това са нашите герои“, пишат още хърватските медии.