Зографски със страхотен резултат в квалификациите

снимка: Guliver/Getty Images

Българският представител в Световната купа по ски скокове Владимир Зографски се представи по великолепен начин в квалификациите за кръга на шанцата във Висла и се нареди на трето място.

Както отбелязва официалния сайт на Международната федерация по ски, българинът е изненадал конкуренцията с резултат от 127 метра, с който заслужи 133.8 точки. Единствено представителите на домакините Мачей Кот (134.5 метра за 142.5 точки) и Пьотър Жила (133.5 метра за 139.1 точки) събраха по-голям актив от този на родения в Самоков състезател.

Андерс Якобсен от Норвегия завърши четвърти със 129.5 метра и само 0.1 точки по-малко от Владимир Зографски. Двукратният олимпийски шампион по ски скокове от Сочи 2014 Камил Стох се нареди на седма позиция със 131 точки, като се приземи на 139.5-ия метър, но докосна снега с ръката си.

Неприятно падане след приземяването в стил „телемарк“ направи норвежеца Андерс Бардал, който даде 11-ти резултат и се класира за състезанието, но контузи видимо лявата си ръка и не е ясно дали ще вземе участие в същинската надпревара.

40 състезатели намериха място в стартовия лист за началото на кръга днес от 16:30 часа, като десетима от най-добрите през сезона до момента се класират по право.