Зографски ще скача за медал, един от фаворитите отпадна

Владимир Зографски направи нов стабилен опит и се класира за финалния рунд на малката шанца в ски скока на Олимпиадата в ПьонгЧанг. Родният състезател скочи 101,5 м, което му донесе оценка от 106.8 точки и 23-о място в класирането.

Той временно поведе в подреждането, но след това бе изместен по-надолу. Скокът на 24-годишния състезател обаче се оказа напълно достатъчен за финала, който е малко по-късно. 

Влади бе възпрепятстван от силния вятър и бе върнат на два пъти преди да осъществи своя опит. Все пак българинът запази концентрация и успя да направи добър опит. 

След първите опити с най-добро представяне завърши Стефан Хула от Полша, който скочи 111 м и получи оценка 131.8. Сънародникът му Камил Стох се нареди втори със 106,5 м и оценка за стил 125.9. Трети остана новрежецът Йохан Андре Форфанг. 

Изненадващото в това състезание е отпадането на един от фаворитите Давид Кубацки. Полякът скочи ужасяващо - 88 м, което му донесе оценка от 92.0 и, съответно, 35-а позиция. Така Кубацки остана извън финала и загуби надеждите си за медал.