Злопаметният Хамилтън си намери нова жертва, която да мрази (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Люис Хамилтън е известен на феновете на Формула 1 със своя чепат характер. Британецът многократно е показвал, че не харесва почти никой от състезателите, а дори с някои не може да се понася. Точно такъв е и случаят със Себастиан Фетел.

Фетел и Люис не се понасят от Гран При на Азербайджан, когато се блъснаха и състезанието приключи и за двамата. След края на квалификацията за Гран При на Австрия конферансието помоли Хамилтън и Себастиан да си стиснат ръцете, но това не се случи. Британецът направи жест към своя съотборник в "Мерцедес" - Валтери Ботас, да се прибират към бокса. Фетел пък бе доста усмихнат, но избегна дори близост до Люис.

Това не е единственият случай, в който Хамилтън обръща гръб на друг състезател заради някаква кавга. През миналия сезон Люис бе в пряк конфликт със своя съотборник Нико Розберг, който накрая спечели световната титла.

Люис редовно се караше и на Тото Волф, че за Розберг се избират по-добри стратегии, а за него по-неадекватни и несъобразени. Естествено това бе само в главата на Люис. Причината за спора между него и Розберг взе връх по време на състезанието за Голямата награда на Испания. Пилотите на "Мерцедес" се сблъскаха още в първата обиколка на Гран При на Испания и приключиха участието си в надпреварата.

От тогава на пресконференции и на награждавания, двамата не си говорят. Люис поздравяваше и коментираше състезанието с всеки, който се качи с тях на подиума, но не и със своя съотборник.

Хамилтън е злопаметен и мисли, че всички вършат нещата против него. Това няма да се промени и е възможно никога да не си проговори отново с Фетел. Себастиан също не е от хората, които могат да се извиняват и да прощават лесно, затова се очаква дълга и тежка вражда между тях на пистата и извън нея.