Люис отряза мераците на Скудерията: Ферари ме впечатляват с колите, не с болидите

снимка: БГНЕС/EPA

Трикратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън опроверга слуховете, че ще напусне "Мерцедес" и ще се състезава за големия враг "Ферари". Британецът заяви твърдо, че ако напусне някога настоящия си тим, то това ще значи, че е прекратил кариерата си.

"Денят, в който напусна "Мерцедес" ще е този, в който ще се оттегля от Формула 1", категоричен е 32-годишният пилот, цитиран от "F1i". "Този отбор е създаден с мисия да печели титли. Впечатляващо е, защото има високи изисквания за съвършенство. Когато имаме труден уикенд като този в Унгария, знам, че целият екип ще удвои усилията си и ще ни изведе до победата на "Спа", което е следващото състезание в Белгия", сподели Люис.

"Често се говори за преминаването ми във "Ферари", но не виждам защо трябва да сменям работодателите си. Винаги съм бил свързан с "Мерцедес" още когато дебютирах в картинга съвсем млад. Ако "Ферари" ме впечатлява с нещо, то това са автомобилите, а не болидите на "Скудерията", заяви Хамилтън.

Говореше се дори, че Люис и състезаващият се за "Ферари" Себастиан Фетел ще разменят тимовете си. Тази теория обаче бе разпиляна на пух и прах от британеца, който се бори със зъби и нокти да защити титлата си от миналия сезон, а пред него е именно четирикратният световен шампион Фетел.